• Gratis & vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Erkende bedrijven

OFFERTE Regenwaterrecuperatie


Regenwaterrecuperatie is het opvangen en filteren van regenwater of hemelwater voor diverse huishoudelijke toepassingen. Zo kan het gebruik van leidingwater of stadswater beperkt worden. Dat levert tal van ecologische en economische voordelen op.

Regenwater kan net als gewoon stadswater voor heel wat zaken gebruikt worden. Zo kan je er het toilet mee doorspoelen, de planten water geven, het terras schuren, de auto wassen, de was doen, enz.

Als je filtert, kan je regenwater ook gebruiken voor persoonlijke hygiëne. De samenstelling is wel anders dan stadswater. Daarom is het verboden om ervan te drinken.

  Milieuvriendelijk waterverbruik

  Je draagt bij tot een beter milieu door regenwater te hergebruiken.

  Geen kalk in regenwater

  Regenwater is veel zachter dan leidingwater. Je zal onder andere minder wasmiddel en wasverzachter nodig hebben bij het wassen van kleding.

  Financieel voordeel

  Je bespaart flink op je waterrekening. Voor een gezin van vier gaat dit al over een bedrag van 250 euro.

  ONTDEK VRIJBLIJVEND PRIJZEN

  Vergelijk prijzen zonder aankoopverplichting en
  maak op die manier een doordachte keuze!
  icoon formulier
  1.

  U vult het
  beknopte formulier in

  icoon informatie
  2.

  U ontvangt vrijblijvend
  info én prijzen

  icoon rekenmachine
  3.

  U neemt de tijd
  om te vergelijken

  icoon keuze
  4.

  U beslist zelf als en
  bij wie u koopt

  114 liter
  Gebruik van de gemiddelde Belg.
  50%
  Besparing door regenwater te gebruiken voor het toilet, onderhoud en de was.
  199
  Jaarlijkse regendagen in België.

  waarom Regenwaterrecuperatie

  Regenwater

  We hebben er intussen een aantal zomers opzitten die ervoor zorgen dat je het even zou vergeten, maar in België regent het best wel nog wat. Al dat regenwater moet ook ergens naartoe en het grootste deel verdwijnt dan ook in de grond of in de riolen. Maar waarom zouden we regenwater niet hergebruiken?

  Hergebruiken van regenwater

  Regenwaterrecuperatie biedt hier een antwoord op. Ongefilterd regenwater is misschien niet meteen geschikt als drinkwater, maar kan gerust dienen om het toilet door te trekken, om de planten water te geven of om mee te kuisen. Zo bespaar je aan leidingwater en aan kosten. Meer zelfs, intussen is het bij wet verplicht om regenwater te recupereren door het plaatsen van een regenwaterput.

  dakgoot met water
  dakgoot met regendruppels
  dakgoot met regendruppels
  regen met bomen
  regenwaterrecuperatie
  wc die doorgespoeld wordt
  tuinslang met water

  OP ZOEK NAAR EEN ANDERE OFFERTE?

  • alfabetisch
  • per categorie

  Een vriend van mij raadde mij deze offertevergelijker aan. Ik was eerst wat op mijn hoede om bij Kwotea aan te kloppen want ik had er nog nooit van gehoord. Na ons eerste gesprek met het personeel, was ik verkocht.


  Glenn D.K. uit Aarschot

  gaf ons een algemene beoordeling van

  Het is heel vervelend en ongezond om vochtproblemen te hebben in je huis en ook heel duur om het op te lossen. Gelukkig ben ik goed geholpen en kon ik heel wat besparen op de herstellingswerken door offertes te vergelijken.


  Kurt P. uit Moere

  deed in december 2020 een aanvraag voor een offerte vochtproblemen en gaf ons daarvoor

  Heb mijn badkamer volledig laten renoveren. Vloeren heraangelegd, tegels vervangen , nieuwe douche en bad,… alles er op en er aan dus. Ben zeer content met hoe de werken verlopen zijn. Het duurde minder lang dan verwacht en de werkmannen waren steeds super vriendelijk en proper. Dikke aanrader!


  Bob D.V. uit Gooik

  deed in september 2020 een aanvraag voor een offerte badkamer en gaf ons daarvoor

  We zaten al een tijdje met het idee om onze oude mazoutketel te laten vervangen door een warmtepomp. We zijn zeker bij het juiste adres gekomen! Het was een heel vlotte service, we werden goed geïnformeerd en kregen eerlijke prijzen. Ik ben tevreden!


  Guy K. uit Boeckhout

  deed in juni 2020 een aanvraag voor een offerte warmtepomp en gaf ons daarvoor

  Super service!! Ben nog nooit zo snel geholpen geweest bij verbouwingen. Ik ben eigenaar van een aantal appartementen in het Gentse. Dit is al de tweede keer dat ik grote werken laat uitvoeren in een gebouw en had geen goede ervaring met de vorige aannemer. Nu ben ik zeer tevreden met hoe de werken verlopen zijn. Je kan Kwotea 100% vertrouwen.


  Lauren B. uit De Haan

  deed in mei 2020 een aanvraag voor een offerte totaalrenovatie en gaf ons daarvoor

  Na jarenlange rugklachten werd mij aangeraden om te kiezen voor een infraroodsauna. Het is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Elke dag geniet mijn lichaam van de voordelen van de sauna. Het is niet enkel goed voor het lichaam maar ook voor de geest. Topproduct!


  Camille B. uit Overijse

  deed in november 2020 een aanvraag voor een offerte infraroodsauna en gaf ons daarvoor

  Als werkende mama van 2 kindjes is even een momentje voor mezelf niet evident, maar dankzij mijn infraroodcabine hoef ik de deur niet uit en krijg ik toch de nodige ontspanning en dat voor minder geld dan een uurtje zumba.


  Sandy D. uit Holven

  deed in januari 2020 een aanvraag voor een offerte infraroodsauna en gaf ons daarvoor