Woningpas krijgt nieuwe functie

juni 2021

De woningpas is een initiatief van de Vlaamse overheid. Het is een soort digitaal paspoort voor jouw woning waar je alle relevante informatie snel terug kan vinden. Zo staat alles rond de isolatie, installaties en historiek in deze woningpas. Deze wordt nog steeds nu en dan aangepast, en zo ook vandaag. 

Digitale kluis

Vanaf 25 juni 2021 wordt de digitale kluis toegevoegd aan de woningpas. Zo kunnen eigenaren documenten over zijn/haar woning opladen en bewaren. Dit gaat vlot via het tabblad ‘Attesten en documenten’. Zo verlies je nooit meer belangrijke documenten en heb je alles steeds snel bij de hand! In de digitale kluis zijn enkele categorieën beschikbaar om een vlotte werking te garanderen: attesten, plannen, verslagen, …

Het is belangrijk om weten dat enkel eigenaren van woningen toegang hebben tot deze documenten. Je kan er wel voor kiezen je woningpas te delen met specifieke personen zoals je makelaar of huurder. Dit kan gemakkelijk zijn wanneer deze personen toegang nodig hebben tot bepaalde documenten. Zij moeten dan niet langer wachten op doorgestuurde documenten van jou. En jij hoeft er niet steeds aan te denken documenten door te sturen naar iedereen. Bij verkoop van je woning gaat de data in de kluis over naar de volgende eigenaar tenzij je ervoor kiest deze te verwijderen.