Vorig jaar stormloop op zonnepanelen: niet langer rendabel anno 2021?

februari 2021

Zonnepanelen zijn sinds jaren een punt van discussie geweest in België en ver daarbuiten. Vaak wordt getwijfeld of het plaatsen van panelen wel nog rendabel is, en of het überhaupt de investering waard is. Met de komst van de digitale meter rijzen opnieuw veel vragen en bezorgdheden. Dit leidt tot een stormloop op zonnepanelen bij zowat alle leveranciers. Veel consumenten wilden koste wat kost nog een installatie in 2020. Maar waarom eigenlijk?

Zonnepanelen in 2021

Er staan enkele veranderingen op het menu voor wie zonnepanelen wil installeren in 2021. De grootste is ongetwijfeld de afschaffing van de terugdraaiende teller. En hier knelt het schoentje voor velen dan ook. Er wordt vaak gedacht dat zonnepanelen niet langer rendabel zijn met een digitale meter. Niets is echter minder waar. Dankzij deze slimme meter zal je simpelweg je verbruik gemakkelijker kunnen raadplegen én afstemmen op je behoeften. Om de gemoederen wat te bedaren, werd onlangs ook aangekondigd dat er opnieuw een eenmalige premie komt voor de installatie van zonnepanelen. Deze premie zal 4 jaar lang bestaan, maar neemt wel ieder jaar af. Wil jij volop genieten van de nieuwe premie? Vraag dan alvast je offertes aan.

Impact thuiswerken

De wereld veranderde in 2020. Thuiswerken werd het nieuwe normaal, en het lijkt erop dat deze trend zich zal verderzetten, ook na corona. Veel bedrijven kondigden al aan deeltijds thuiswerken te willen behouden. En dat is geen slechte zaak voor wie zonnepanelen overweegt in 2021. Dankzij de nieuwe digitale meter zullen consumenten die vaak thuis zijn en zelf opgewekte energie verbruiken, extra veel voordeel doen dankzij zonnepanelen. Daarnaast gaat het om een eenmalige investering, waarna je van gratis groene energie geniet. Dit in tegenstelling tot de energieprijzen die jaar na jaar stijgen. Mooi, toch?