Premie voor thuisbatterij verlengd: wordt het stilaan rendabel?

januari 2021

Hoewel het in Duitsland al normaal is om zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij, is dat bij ons nog steeds niet het geval. Om deze extra investering toch wat meer in the picture te zetten, lanceerde de Vlaamse overheid op 1 augustus 2019 een premie voor de aankoop van een thuisbatterij.

We zijn ondertussen meer dan een jaar verder. Helaas kent deze nieuwe premie tot nog toe weinig succes. Uit cijfers blijkt dat er slechts 145 aanvragen werden ingediend sinds. Intussen werd de premie wel verlengd tot eind 2021. Waarom een verlenging, denken velen dan. Men vermoedt dat de aanschaf van zo’n opslagbatterij na de afschaffing van de terugdraaiende teller meer in de smaak zal vallen. De combinatie van beide is namelijk weinig rendabel. Aangezien de terugdraaiende teller verviel op 1 januari 2021, zal investering meteen een stuk interessanter worden. Daarbij staat de technologie alweer wat stappen verder waardoor de rendabiliteit van de thuisbatterijen in stijgende lijn gaat. Ben jij nog op zoek naar een thuisbatterij? Wij helpen je met gratis offertes!

Aanvragen die nu reeds werden gedaan, werden steeds gedaan om te combineren met zonnepanelen. Mensen die in 2021 de overstap naar zonnepanelen willen maken, zullen kunnen genieten van een premie voor zowel de panelen als voor de batterij. Om tegemoet te komen aan de verwachte stijging in aanvragen, wordt een extra budget van 1 miljoen euro vrijgemaakt. Overweeg jij ook zonnepanelen? Ontvang snel en efficiënt offertes dankzij Kwotea.