Ongezien rendement zonnepanelen door hete zomer

september 2020

Je kan het niet langer ontkennen: de opwarming van de aarde is een feit. Dat merken we onder andere aan de steeds warmere zomers waarvan we de laatste jaren genieten. Maar ook in het voorjaar kunnen we intussen onze lounge en parasol bovenhalen. Ideaal voor zonnepanelen eigenaren, toch?

Ja en nee. Zonnepanelen presteren het best wanneer het niet té heet is, en de hitte wordt afgewisseld met bewolking. Say what? Recent onderzoek bracht deze ondervindingen naar buiten. Aangezien het voorjaar boordevol zonneschijn zat, gecombineerd met matige temperaturen, konden de zonnepanelen een hoger rendement halen. Tussen januari en juli steeg de opbrengst met iets meer dan 20% in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vier jaar. Vooral tijdens lentemaanden maart, april en mei konden zonnepanelen eigenaars genieten van zelf opgewekte energie, dankzij bijna de helft meer zonuren.

Ook in 2021 blijven zonnepanelen nog steeds een interessante investering. Naast het goede weer, zijn er nog enkele elementen die ervoor zorgen dat het rendement van panelen nog steeds in stijgende lijn gaat. Denk maar aan de dalende prijs en langere levensduur, maar ook vernieuwende technologieën die er rechtstreeks voor zorgen dat het rendement verhoogt. We moeten je ook niet vertellen dat de steeds stijgende energieprijzen de investering in zonnepanelen uitermate interessant maakt.

Wil jij graag offertes ontvangen voor zonnepanelen? Wij helpen je hier graag verder.